Domotica

De toenemende vraag naar installatie met Domotica voorzieningen zorgen voor een aangename en veilige en comfortabele woonbeleving. Domotica is de verzamelnaam voor een combinatie van elektrotechnische functies die, indien gewenst, aan elkaar gekoppeld zijn.
Een elektronisch deurvideosysteem, automatisch geschakelde buitenverlichting, beveiligingsverlichting en eventueel alarmsysteem zullen uw veiligheid in sterke mate vergroten.
Natuurlijk kunt u ook de gordijnen en zonnewering met afstandsbediening schakelen.

Toegangscontrole / deurcommunicatie

Met moderne geavanceerde technieken heeft u steeds beter controle over de toegang naar en op uw bedrijf. Door middel van deurcommunicatiesystemen kunt u uw terrein beschermen tegen ongenodigde gasten en ziet u welke relatie u toegang wilt verschaffen.
Toegang voor het personeel kan geregeld worden met code-sloten of een vingerprintsysteem.
Vraag onze adviseur naar alle mogelijkheden.

Energiebewust gebruik van alle voorzieningen

U kunt ten alle tijde controle uitoefenen over het gebruik van elektrische voorzieningen. Hierdoor kunt u het energiegebruik bewaken.
Met een centrale unit kunt u van alle ruimten overzichtelijk bepalen welke elektrische voorzieningen nog ingeschakeld moeten blijven en welke niet meer in gebruik zijn.
Denk aan het vergeten uitschakelen van verlichting, computers, machines etc.
Ook regelt u hiermee centraal het gebruik van zonneluifels of screens, verwarming enz.

Overspanningsbeveiliging

Om het steeds toenemende aantal elektrische apparaten in uw bedrijf te beschermen tegen blikseminslag of schakelpieken kunnen wij specifieke overspanningsbeveiliging toepassen.

De elektrische apparaten in uw bedrijf worden door het toepassen van geavanceerde elektronica gevoeliger voor overspanningen, zoals bijvoorbeeld (in)directe blikseminslag of schakelpieken. Hierdoor neemt de kans op onherstelbare schade aan uw apparatuur toe. Directe blikseminslag is veelal via uw verzekering gedekt echter bij indirecte blikseminslag is de kans vele malen groter dat u inductie-schade heeft. Van indirecte blikseminslag is sprake indien de bliksem inslaat in de nabije omgeving van een gebouw. De stroomstoot die vrijkomt zoekt zich een weg door de aarde en komt daarbij kabels tegen. Dit kunnen bijvoorbeeld electriciteitskabels, telecommunicatiekabels en CAI kabels zijn. Via zo'n kabel kan de stroomstoot uw bedrijf binnenkomen en daar ten gevolge van overspanning uw computersysteem, telefooncentrale, electronische machine-aansturingen ed. onherstelbaar beschadigen.

Wij kunnen u met overspanningsbeveiliging een effectieve oplossing bieden om uw dure apparaten te beschermen tegen stroomstoten.

Energiezuinige verlichting

In het kader van onze duurzame bedrijfsvoering adviseren wij u graag over energiezuinige verlichting waarbij een combinatie van LED, halogeen en andere verlichtingstechnieken in ons adviespakket zitten. Deze verlichting voor productiegebouwen, kantoren, entree's etc. wordt door ons klantgericht geadviseerd.

Beveiligingsverlichting

Tijdens uw afwezigheid en bij aankomst een gedegen en automatische buitenverlichting.
U heeft zelf een veilige en overzichtelijke aankomst en mogelijke ongenodigde gasten worden in een juiste hoeveelheid licht gezet zodat zij opvallen en graag snel zullen vertrekken.
Wij adviseren u graag ter plaatse over alle mogelijkheden.

Bedrijfsverlichting

Naast de meestal noodzakelijke beveiligingsverlichting wilt u uw bedrijfspand graag professioneel en modern aanlichten. Uw pand is natuurlijk een eerste visitekaartje van uw bedrijf. Denk hierbij ook aan padverlichting, borderverlichting, boomverlichting, terreinverlichting etc.

Centraal stofzuigsysteem

Met een centraal stofzuigsysteem kunt u geruisloos uw bedrijfspand stofvrij maken. Het systeem kenmerkt zich doordat uw alleen een steel met voet en slang in huis nodig heeft en de leidingen naar het stofvat/cilinder door de muren lopen. De stofcilinder wordt doorgaans in een berging geplaatst. Met een centraal stofzuigsysteem worden geen kleine stofdeeltjes meer terug de ruimte in geblazen waardoor dit product zeer geschikt is voor bewoners met (luchtweg)allergieën of astma.
Voor de gezondheid van de bewoners e/o gebruikers van een pand raden wij u een elektrisch stofzuigsysteem aan. Het uitblazen van stof in de verblijfsruimten is niet meer mogelijk omdat deze opgevangen worden in een stoftank elders in het gebouw. Dit heeft voor CARA-patienten een zeer gunstig effect op de gezondheid. Natuurlijk is het ook veel lichter en gemakkelijker in het gebruik. U hoeft niet steeds uw stofzuiger van ruimte naar ruimte achter u aan te trekken. Alleen een stofzuigerslang met stang en mondstuk zijn uw hulp.
Toepassingsmogelijkheden: kantoren, vergaderlocaties, hotels, medische- of verpleegruimten, etc.

Elektrische terrasverwarmer/straler

Een kil briesje op uw terras zal voor u geen zorg meer zijn. Met een elektrische terrasverwarmer door Elektro de Groof B.V. geleverd en geplaatst heeft u direct een aangename en comfortabele warmte. Hierdoor zal de verblijfsduur van uw klanten verhoogd worden en daarmee ook uw terras-omzet.