Oplaad-box elektrisch rijden

Elektro de Groof B.V. is uw servicedealer voor EV-Box-systemen van Noord-Brabant !

Het rijden met elektrische auto's en fietsen en het opladen daarvan zal de komende jaren een grote vlucht nemen. Inspelen op de wensen van onze klanten is ook vooruitzien en op het gebied van duurzaamheid is elektrisch rijden één van onze speerpunten.

EV-box-systemen zijn universele oplaadpunten voor voertuigen met een elektrische motor. De producten zijn in Nederland ontwikkeld, gefabriceerd en van hoge kwaliteit. De oplaadstations mogen zowel gebruikt worden in openbare als gesloten ruimten en zijn bovendien stijlvol en gebruiksvriendelijk vormgegeven. De maximale oplaadcapaciteit is afhankelijk van de beschikbare stroomvoorziening op de locatie. In een woning ligt dat vermogen vaak een stuk lager dan bij grote gebouwen.

De werking

Activering van het oplaadstation kan met een speciale (RFID/NFC)kaart of door middel van een mobiele telefoon. De data die wordt ontvangen, dient persoonlijke gegevens te bevatten. Op deze manier kunnen tankpogingen van niet-geautoriseerde personen worden geweigerd en tankbeurten van geautoriseerde personen kunnen worden geregistreerd. Het oplaadpunt heeft 2 gestandaardiseerde EV-stekkers. Scooters en bromfietsen kunnen worden opgeladen met behulp van de speciaal ontwikkelde Ceeplus-omvormer.De EV-Box-systemen zijn in de volgende capaciteiten leverbaar:
  • 16A – 230V – 1 fase
  • 16A – 400V – 3 fases
  • 32A – 400V – 3 fases (maximaal 2x)

Mogelijkheden

EV-Box-systemen kunnen conform de wensen van de klant gefabriceerd en geleverd worden. Hierbij kan worden gedacht aan verschillende montagemogelijkheden, maar ook aan diverse kleurvariaties of de voorziening van tekst of bedrijfslogo’s.
U kunt kiezen tussen wandmodel, paalmodel of wandbeugelmodel.

Kosten en tegemoetkomingen

De kosten van het opladen zijn 2 tot 3 maal lager dan bij benzinegebruik. Elektrische voertuigen bevatten bovendien minder bewegende onderdelen waardoor zij minder onderhoudsgevoelig zijn dan benzinevoertuigen. Ook kan de aansluiting in aanmerking komen voor fiscale tegemoetkomingen zoals EIA (energie investeringsaftrek) en KIA. Elektrische voertuigen zijn daarnaast vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting.

Servicedealer

Als servicedealer is Elektro de Groof B.V. , tevens een gecertificeerd installatiebedrijf, in het bezit van alle vereiste papieren, om de EV-Box systemen te kunnen plaatsen en aansluiten. Wij kunnen u dus niet alleen adviseren over het juiste product, maar ook de gehele installatie en plaatsing in eigen beheer aanbieden. Tevens bieden wij service-contracten aan. Elektro de Groof B.V. heeft korte lijnen naar de fabrikant waardoor wij aan alle maatwerk-wensen van onze klanten kunnen voldoen. Als servicedealer onderhoud wij een specifiek gebied, waarin wij ook voor de fabrikant zelf EV-Box systemen plaatsen.
De EV-Box systemen zijn zowel voor bedrijven als particulieren geschikt